Digitraveller.nl
Wij vertrekken 's morgens al vroeg, om zoveel mogelijk km's af te leggen. Het eerste gedeelte volgen wij de 'Route Soleil' om snel vooruit te komen. Later op de dag draaien wij dan af om door de Vogezen richting het 'Meer van Genève' te rijden. Het leuke motorrijden kan beginnen.
Natuurlijk is het geen toeval dat wij precies de mooie wegen weten te vinden. Hier is een lange periode aan voorbereiding vooraf gegaan. Eerst de grove richting bepalen en dan de route op de kaart uitwerken en daarna de complete route in mekaar zetten. Dit was een hele opgave, er zijn ook zoveel mooie wegen en  passen. Het doel was natuurlijk om zoveel mogelijk passen te rijden. Maar uiteindelijk zat de route in elkaar en kon er gekeken worden wat er verder voor de grote motortour nodig was.
Onze eerste Col is de
Col de la Savine (993m). Wij overnachten in Les Rousses.
Alpentour 2005
Dag1
Dag2
Vandaag begint onze eigenlijke route door de Alpen. Er staan de eerste mooie passen op het programma. Nog niet de echt hoge en bekende, maar het is al een begin. Wij rijden een stuk langs het Meer van Geneve naar Thonon-les-Bains en verder over St. Jean-de-Sixt en Cluses richting Flumet. ’s Middags zoeken wij ons een mooie plek, met uitzicht op het Meer van Geneve, om te  picknicken. Wat een gigantische uitzicht. Prachtig. De vakantie begint al goed.
Op het einde van de dag hebben wij de volgende Cols achter ons gelaten:
Col de la Faucille (1323m) , Col de Cou (1116m) , Col du Perret (963m) , Col de Bluffy (630m) , Col de la Colombiére (1613m) , Col de Aravis (1498m) .
Wij overnachten vandaag in La Giettaz.
Dag3
Ook vandaag is het prachtig weer. Dat komt goed uit. Vandaag gaat de route een stuk over de
en er staan enkele hoge Cols op het programma. Wij rijden via Bourg St. Maurice, Vars en Valloire naar Briancon waar wij weer een leuk hotelletje voor de nacht vinden.Uiteindelijk hebben wij vandaag 9 Cols gereden.
Col des Saisies (1663m) , Col de Méraillet (1605m) , Cormet de Roselend (1968m) , Col de la Madeleine (2000m) , Col du Glandon (1924m) , Col de la Croix de Fer (2067m) , Col du Mollard (1638m) , Col du Télégraphe (1566m) , Col du Galibier (2646m)
Dag4
Vandaag laat het geluk ons een beetje in de steek. Wij hebben de hele dag met lichte regenbuien te maken.
Ik schreef het volgende in ons reisdagboek: “Vandaag staat de hoogste Pass van Europa op het programma. De Col de la Bonette. Jammer, het weer slaat helemaal om. Hoe hoger wij komen hoe harder het gaat regenen. De temperatuur gaat flink omlaag. Wij rijden achter 2 andere motorrijders aan, helemaal naar boven. Wat is het koud. Het begint te hagelen. Toch mooi. We zijn zeiknat. De regenkleren zitten mooi opgeborgen in de reistas. Wat zijn we toch slim.”

Wij rijden vandaag via Vars, Lans, Guillaumes en Allos naar Colmars.
De volgende Cols stonden vandaag op ons programma:

Col d’Izoard (2360m) , Col de Vars (2109m) , Col de la Bonette (2802m) , Col de Raspaillon (2513m) , Col de la Couillole (1678m) , Col de la Cayolle (2326m) , Col d’Allos (2247m)
De regen is voorbij. Het is ‘s morgens nog wel fris maar tegen de middag loopt de temperatuur weer op. Lekker.
Dat komt goed uit omdat er vandaag twee prachtige ravijnen op het programma staan. De
Gorge de Daluis en de Gorge du Cians. Verder hebben wij vandaag bochten zat om ons uit te leven.
Wij rijden via Annot, Valberg,Roquesteron en St. Martin-Vésubiè naar Sospel waar wij overnachten.
Dit is ook het einde van de
Dag5
Dag6
De dag begint al met een temperatuur van 270C. Dus gauw de motor op en rijden. ’s Middags loopt de temperatuur zelfs op tot 340C. Maar goed dat wij op de motor zitten en afkoeling krijgen van de rijwind. Vandaag steken wij over naar Italie. Het eerste stuk weg is nog ontspannen rijden maar dan slaat de drukte op de kustweg toe. Dit is afzien bij deze temperatuur. Wij willen de kustweg weer zo snel mogelijk verlaten. Maar door de drukte overal hebben wij de oorspronkelijke afslag richting de bergen gemist. Dus gauw een andere afslag gezocht en de route aangepast. Wij komen vandaag door Olivetta, Imperia, Ceva, Cuneo, Sestriere en Mollières. Wij zoeken ons een hotel in Salbertrand.
Vandaag hebben wij alleen de
Colle di Nava (934m) overgestoken.
Dag7
Het is mooi weer maar wel fris. Vandaag steken wij verschillende Grensovergangen over. Frankrijk, Italie en Zwitserland. Er heersen grote temperatuurverschillen op de verschillende Cols. Vooral op de Col du Mont Cenis is het zeer koud en er waait een harde wind. Wij hebben vandaag ook regelmatig met wegwerkzaamheden te maken. Maar met de motor schieten wij evengoed goed op. Wij rijden via Susa, Lanslebourg-Mont-Cenis, Val d’Isère, La Rosière, Aoste en Martigny naar het vestingsstadje Sion, waar wij overnachten.
Vandaag hadden wij weer een paar leuke Cols om te rijden.

Col du Mont Cenis (2084m) , Col de L’Iseran (2764m) , Col du Pit. St. Bernard (2188) , Col du Grand St. Bernard (2469m)
Dag8
Ook vandaag is het zonnig maar wel iets warmer dan gisteren. Tijdens het ontbijt leren wij 2 Nederlandse Ziekenbroeders kennen die hier zijn om een patiënt the repatriëren naar Nederland.
Hier weer een uitreksel uit mijn reisdagboek. “Vandaag mooie Passen gereden. Het is vandaag wel heel wat kouder in de bergen. Op de St. Gotthardpass weer omgedraaide terug naar onder gereden. Daarna de oude Passstraat via Val Tremola weer omhoog gereden. Hele mooie weg met heel  veel kinderkopjes.”
Wat een prachtige weg om te rijden. Wij rijden vandaag via Brig, Airolo en Realp naar Innertkirchen waar wij een leuk motorhotel vinden. Wij besluiten om een paar dagen hier te blijven om een paar ravijnen te bekijken.
Vandaag hebben wij de volgende Passen gereden:

Nufenenpass (2478m) , St. Gotthardpass (2108m) , Furkapass (2431m) , Grimselpass (2165m)
Vandaag volgende Cols gereden:

Col de la Colle St. Michel (1431m) , Col de St. Raphael (876m) , Col St. Martin (1500m) , Col de Turini (1604m)
Dag9
Na de regen van laatste nacht is de hemel ‘s morgens nog wolken behangen. Vandaag houden wij een rustdag. Wij willen een paar ravijnen bekijken. Dus wandelschoenen aan en met de motor naar het eerste ravijn. Het eerste ravijn is de ‘Rosenlaui gletscherschlucht’. Het is een prachtig ravijn. Wij bezoeken ook nog de ‘Reichenbachwaterfall’. Daarna gaat het verder met de motor naar de ‘Aareschlucht’. Ook dit ravijn is meer dan de moeite waard. Na een bezoek aan het stadje Meiringen gaat het weer terug naar het hotel.
Dag10
Het is droog weer, wel bewolkt en fris. Wij trekken vandaag verder. Via Andermatt, Disentis, Splügen, Chiavanna en Stampa rijden wij naar Silvaplana. Onderwegen bezoeken wij nog de ‘Teufelsbrücke’in de Schöllenenschlucht. Vandaag staat ook de Splügenpass op het programma. In mijn Reisdagboek heb ik geschreven: “De weg naar beneden is zeer steil en eng. Veel smalle tunnels. Moeilijk te rijden. Wel een belevenis”.
Wij hebben vandaag de volgende Passen gereden:

Sustenpass (2259m) , Oberalppass (2044m) , Passo del ,Lucomagno (1916m) , Passo del S. Bernardino (2065m) , Splügenpass (2113m) , Passo del Maloja (1815m)
Dag11
Ook vandaag is het droog, sterk bewolkt en fris. Boven op de Julierpass begint het te regenen. Het gaat steeds harder regenen, pas in de middag wordt het weer droog. Vandaag komt hij dan eindelijk. De Passo della Stelvio. 45 hairpins omhoog, 6 tunnels en 32 hairpins omlaag. Best wel moeilijk te rijden. Het wegdek is niet al te best. Maar wat een belevenis. Geweldig. Wij rijden vandaag via Chur, Susch, Trafoi en La Rösa naar Poschiavo waar wij overnachten.
De volgende Passen hebben wij vandaag gereden:

Julierpass (2284m) , Lenzerheidepass (1549m) , Wolfgangpass (1635m) , Flüelapass (2383m) , Ofenpass (2149m) , Stilfserjoch (2757m) , Passo di Foscagno (2291m) , Passo d’Eira (2208m) , Forcola di Livigno (2315m)
Dag12
Het weer is het ’s morgens nog tamelijk bedekt en fris. Maar dit veranderd in de loop van de dag. Het wordt steeds warmer, ’s middags is het al 320C. Vandaag staan er geen spectaculaire Passen meer op het programma. Wij rijden via Aprica, Madonna di Campiglio en Riva del Garda naar Limone sul Garda, waar wij direct een leuk hotelletje vinden. Het is  druk en warm aan het Gardameer en wij besluiten om hier enkele dagen te blijven.
Deze Passen hebben wij vandaag nog gereden:

Passo dell Aprica (1181m) , Passo del Tonale (1883m) , Passo Campo Carlo Magno (1682m)
Dag13
Vandaag houden wij dus een rustdag. Na het ontbijt maken wij een boottocht over het Gardameer naar Simione.
Het is ook vandaag zeer warm, voor ons eigenlijk te warm. De vooruitzichten voor de komende dagen zijn dan ook voor ons niet zo geweldig. Het zal nog warmer worden. Wij besluiten dus om morgen ons verblijf hier te beëindigen en ipv onze tour te vervolgen naar huis te rijden. De laatste 2 weken zijn toch best vermoeiend geweest en met deze temperaturen is het niet echt leuk meer. ’s Avonds nog gauw bij een lekker glaasje wijn een route uitgewerkt.
Dag14
Prachtig weer maar al ontzettend warm. Vandaag staan er nog een paar mooie Passen op het programma. In Italie rijden wij een stuk over de Autostrada om beter vooruit te komen. Het ’s middags is het haast niet meer vol te houden. Wij zien temperaturen van 430C. Zelfs de rijwind is warm. In de late namiddag besluiten wij om toch nog een overnachting in Tannheim in te lassen. Het zweet staat mij letterlijk in de motorlaarzen. Het sopt gewoon onder het lopen. Maar na een lekker koud bad in het luxe hotel is alles gauw weer vergeten. Na een geweldig Dinner en de nodige wijntjes volgt een goede nachtrust.
Vandaag hebben wij nog het
Timmelsjoch (2509m) en het Hahntennjoch (1894m) gereden.
Dag15
Het is warm maar vol te houden. Vandaag moeten er kilometers gemaakt worden. Het schiet goed op over de autosnelweg, pas bij Stuttgart wordt het drukker en vlak bij de Nederlandse grens komen wij in een onweer terecht. ’s Avonds op het journaal horen wij dan dat wij het echt slechte weer net gemist hebben. Gelukkig.
Het was een geweldige vakantie. Wij hebben in totaal 4832 km en 57 Passen/Cols gereden. Dit doen wij zeker nog’n keer maar wel iets aangepast. Er zijn toch nog enkele Passen/Cols die wij nog niet gereden hebben. Tot de volgende keer.
Foto's

cool hit counter